Akoestiek op kantoor

Een goede akoestiek op kantoor is van groot belang. Door de omgevingsgeluiden en geluidsoverlast te reduceren verhoogd de concentratie bij de werknemer en wordt het ziekteverzuim en stresslevel terug gedrongen. Wanneer de concentratie bij de werknemer stijgt worden minder snel fouten gemaakt en leidt het direct tot betere resultaten wat terug te zien zal zijn in omzet.

Om een voorbeeld te geven

Wanneer je ernstig ziek bent en je wordt opgenomen in het ziekenhuis herstel je het snelst in een rustige omgeving. Maar toch piept de hartslagmonitor elke hartslag, zuurstof pompen blazen lucht om de zoveel tijd en andere apparatuur maakt eveneens dat de ruimte gevuld wordt met omgevingsgeluiden. Dit is voor patiënt en ziekenhuispersoneel rampzalig. Een patiënt herstelt niet zonder slaap, maar hoe kun je rustig slapen met al die piepende, zuigende en blazende apparatuur om je heen? Hierdoor stijgt eveneens de kans dat ziekenhuispersoneel fouten maakt. 

Er moet dus heel goed gekeken worden naar het ontwerp voor de oren. We zijn snel geneigd om te ontwerpen voor de ogen want, alles moet er gelikt uitzien. Toch is het van cruciaal belang dat de akoestiek op een werkplek optimaal is om het beste uit de werknemer te halen. 

Callcenter

Bijna iedereen is weleens gebeld door een callcenter van een energieleverancier, telecomaanbieder of loterij. Je bent in gesprek met een persoon maar op de achtergrond hoor je continu andere gesprekken. De persoon aan de lijn vraagt meermaals of je zaken wilt herhalen en dit is een perfect voorbeeld van zeer slechte akoestiek. Door een paar akoestische scheidingswanden te plaatsen zal het effect direct merkbaar zijn en zal de persoon in het callcenter beter zijn werk doen en betere resultaten behalen.

Telefoon

Herkent u zich in het verhaal dat omgevingsgeluiden uw concentratie negatief beïnvloeden? Wij komen graag bij u langs om te inventariseren wat het geluidsniveau is en of de nagalmtijd terug gedrongen kan worden zodat u en uw werknemers beter gaan presteren door verhoogde concentratie, een beter algeheel welzijn en een hogere productiviteit. 

Er zijn legio producten op de markt te verkrijgen die "onzichtbaar" bijdragen aan de akoestiek. Hierbij kunt u denken aan akoestische bureaustoelen, akoestische plantenbakken, akoestische wandkunst en andere akoestische producten.

Neem contact met ons op indien u de akoestiek bij u wilt laten onderzoeken!