Ergonomisch werken

Als wij naar de ergonomie op kantoren kijken gaat er ongemerkt van alles mis. Bureaustoelen staan niet goed ingesteld, bureaus staan te hoog of te laag en beeldschermen staan niet recht voor de werknemer op de juiste kijk hoogte. Goed advies en materiaal hierin is van essentieel belang om de gezondheid van jezelf en je collega’s te bevorderen.

Om dit goed voor elkaar te krijgen zijn er een aantal belangrijke stappen te nemen.

Inventariseer 

Vraag aan werknemers of zij behoefte ergens aan hebben. Dit kan zijn dat zij een te kleine muis gebruiken of dat het toetsenbord hen dwingt om in een onnatuurlijke positie te gaan zitten. Inventariseer of er klachten zijn en of het materiaal wat gebruikt moet worden in orde is. Goede voorlichting en materiaal zorgt voor de meeste winst.

Deskundig advies of onderzoek

Er valt veel winst te behalen met goede voorlichting en onderzoek. Demeubelfactory heeft een zeer betrouwbare partner waar zij mee samen werkt die op locatie onderzoek verricht. Niet alleen op ergonomisch vlak maar ook op het gebied van geluid, geur, software en nog een aantal essentiële punten die de productiviteit en gezondheid van werknemers bevorderen.

Juist gebruik materiaal

Al heb je het allerbeste materiaal in huis en heb je er veel geld voor neergelegd, dat wil nog niet zeggen dat het goede materiaal juist gebruikt wordt. Wij helpen u graag bij het instellen van uw nieuwe werkplek. Vaak is een zit instructie of instel instructie per e-mail al voldoende maar op afspraak kunnen wij op locatie komen.

Hulpmiddelen 

Er bestaan diverse soorten hulpmiddelen zowel analoog als digitaal die u en uw werknemers kunnen helpen op de juiste manier te werken. Denk bijvoorbeeld aan een sensor onder uw bureaustoel die aangeeft of u goed zit of niet. Of dat de sensor aangeeft dat het nu toch echt tijd is om even 10minuten te gaan lopen. Plaats bijvoorbeeld de printer op de gang zodat collega’s moeten opstaan om de prints te pakken. Misschien is het even vervelend maar bevorderd wel de ergonomie op kantoor.

Voorkom klachten

Door te blijven praten met collega’s kunnen pijnpunten op ergonomisch vlak naar boven komen. Vaak gebeurt dit in bedrijven te laat en zit een collega al geblesseerd of ziek thuis. Wees scherp op de juiste houding wanneer uw werknemers aan het werk zijn. Het kan enorm helpen als je een controle moment inbouwt om te zien of iedereen werkt. 

Advies bij aanschaf

Demeubelfactory heeft door de jaren heen enorm veel ervaring opgedaan omtrent ergonomie en het activeren van werknemers. Neem contact met ons op om te kijken of wij ook voor u de ideale werkplek kunnen realiseren.