Instellen van uw ARBO-bureaustoel

Om in de juiste houding te zitten om zo het lichaam optimaal te laten functioneren heeft demeubelfactory.nl hieronder een aantal stappen beschreven hoe u uw bureaustoel moet instellen. Wanneer een bureaustoel niet goed ingesteld staat kan dit ten koste gaan van de productiviteit en arbeidseffectiviteit van de werknemer. Met de onderstaande stappen kunnen u en uw werknemers probleemloos 8 uren zitten.

Een goede bureaustoel dient te voorzien zijn van;
- Verstelbare zithoogte
- Verstelbare zitdiepte
- Verstelbare rughoogte
- Voorgevormde en/of verstelbare lendensteun
- Verstelbare armsteunen
- Synchroonverstelling van rug en zitting
 
1 Zithoogte
Stel uw stoelhoogte zo in dat uw benen in een hoek van 90º staan. Dit kan eventueel met behulp van een voetenbank. 
2 Zitdiepte
Plaats een vuist tussen de zitting en uw knieholte. Wanneer uw vuist de stoel en de knieholte raakt is de zitdiepte correct ingesteld.
3 Rug
Bepaal de juiste hoogte voor de rugleuning. De lendensteun moet in het holle gedeelte van uw rug worden ingesteld. Dit is ter hoogte van uw riem. 
4 Synchroon
Door het los of het los- vastzetten van de rug en zitting kan men de rug in drie standen verstellen.
5 Gewichtsinstelling
De gewichtsregeling is een techniek waarmee de tegendruk van de rug exact op het lichaamsgewicht van de gebruiker ingesteld kan worden. Deze optie wordt gebruikt op passief te zitten. 
6 Armsteunen
Ga goed in de stoel zitten en neem uw houding aan waarbij de schouders op een ontspannen manier afhangen. Stel de armsteunen zo in dat de ellenboog rust op de armsteun en u ondersteund wordt. Er zijn 3 typen armsteunen;
2D – armsteun hoog-laag, armlegger voor-achter
3D – armsteun hoog-laag, armlegger voor-achter & links-rechts
4D – armsteun hoog-laag & in de breedte, armleggers voor-achter & links-rechts
7 Lendensteun
Om de ergonomie te optimaliseren kunt u de lendensteun dusdanig verschuiven, oppompen of uitdraaien om extra ondersteuning te creëren in uw rug en om de rug in de natuurlijk S-vorm te zetten.
8 Neksteun
De hoofd-neksteun moet voldoende steun bieden aan uw nek en moet dusdanig worden ingesteld dat u de natuurlijke houding behoudt.  

instellen