Akoestische producten

Kent u dat? Proberen te bellen terwijl andere collega's hetzelfde proberen te doen? Of een kort overleg voeren met die ene collega terwijl de ander hinderlijk aan het telefoneren is? U kunt de andere kant niet horen en een irritatie is geboren.

Onderschat

Akoestiek op kantoor is vaak het ondergeschoven onderwerp als er gekeken wordt naar de inrichting van een kantoor. Producten worden vaak ontworpen voor de ogen. Het moet er gelikt uitzien en moet vooral indruk maken. Dit terwijl akoestiek juist de concentratie van werknemers kan verhogen, stress kan verlagen, fouten kan minimaliseren en het ziekteverzuim aantoonbaar terugdringt. Kortom het is dus beter voor de gezondheid van u en uw medewerkers.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

2 Product(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

2 Product(en)

Akoestische producten

Akoestiek & Welzijn

Elk bedrijf heeft te maken met ziekteverzuim. Ziekteverzuim kan allerlei oorzaken hebben maar wat in heel veel gevallen niet bekend is, is dat mensen lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ervaren door geluid. Geluid kan immers de medewerker storen bij zijn of haar werkzaamheden, het kan leiden tot concentratieverlies maar geluid kan ook irriteren. Stelt u zich eens voor dat u in uw kantooromgeving zit en er wordt bij uw buren verbouwd. De hele dag hoort u getik, geklop en wordt er geboord. Continu zit u dan in een onrustige omgeving waardoor er geen rust heerst en kunt u zich niet goed concentreren. Het geplande werk komt niet af en het gevolg is dat u mogelijk stress kunt ervaren als u een deadline moet halen. Niet wenselijk maar er is een oplossing!

Hoe kunt u de akoestiek verbeteren

Er zijn zeer veel oplossingen om de akoestiek aan te pakken. Zowel in zichtbare producten als in minder zichtbare producten. Wel eens gehoord van een akoestische ergonomische bureaustoel? Of heeft u wel eens gehoord van een akoestische plantenbak? De oplossingen zijn zeer divers en demeubelfactory kijkt graag samen met u naar een oplossing om de akoestiek aan te pakken. Ook zijn er praktische oplossingen op de akoestiek te verbeteren. Zo kunt u gemakkelijk een akoestische scheidingswand plaatsen tussen bureaus om enerzijds de werkplekken te scheiden maar ook de nagalmtijd op kantoor terug te dringen. Daarnaast leveren wij akoestische wandpanelen die in een willekeurig patroon opgehangen kunnen worden maar ook akoestische achterwanden voor roldeurkasten zijn leverbaar. Door de eenvoudige montage zijn deze achterwanden bijna voor iedere kast geschikt.

Welzijn verbeteren

Om het algehele welzijn van u en uw medewerkers te verbeteren adviseren wij om altijd een werkplekonderzoek uit te laten voeren. Hiermee zoomen wij in op meerdere aspecten van het kantoorwezen en denken hierbij ook aan punten waaraan niet snel gedacht zal worden zoals; geluid, licht en geur. Wilt u geen werkplekonderzoek maar wilt u wel het welzijn van uw medewerkers verbeteren? Kijk dan naar onze akoestische oplossingen om op dat punt al de productiviteit van uw medewerker te verhogen of e-mail / bel ons voor meer vrijblijvende informatie. Wij helpen u graag vooruit! demeubelfactory biedt een compleet assortiment kantoormeubelen Ons uitbreidende assortiment kan u voorzien in een volledig nieuwe inrichting van uw kantoor. Neem eens een kijkje in onze overige categorieën; receptiebalies, barkrukken, duurzame stoelen, belstoelen, elektrisch bureau, ladenblokken, akoestiek & welzijn, zitmeubilair, scheidingswanden, roldeurkasten, dossierkasten, stilte werkplekken en nog veel meer. Wilt u binnenkort uw kantoor voorzien van een nieuw interieur en niet kantoormeubilair? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan maken wij samen een plan om uw kantoor te voorzien van prachtig nieuwe meubilair die bijdragen aan het welzijn van uw medewerkers!

Werkplekonderzoek

Demeubelfactory kan ook op gebied van het welzijn van de medewerkers een helpende hand bieden. Heeft u last van uw rug of nekklachten? Wij voeren bij u een desk assessment uit om klachten te voorkomen of te verhelpen. Wetenschappelijke onderzoek heeft bewezen dat er veel productiviteit winst is te behalen wanneer de taken worden uitgevoerd bij de juiste lichtsterkte en akoestiek. Daarnaast is de geurbeleving van invloed op het welbevinden van de medewerkers. Als tenslotte het klimaat (vochtgehalte en temperatuur) goed is neemt ook de productiviteit toe. Wij voeren samen met onze partner een werkplekonderzoek uit om te kijken waar mogelijk ‘verborgen gebreken’ aan het licht komen. Resultaat van het werkplekonderzoek vertaalt zich in een Programma van Eisen waar u uw voordeel mee kunt doen. Extra voordeel heeft dit onderzoek dat de betrokkenheid van de medewerkers omhoog gaat en het ziekteverzuim wordt verminderd. Geheel vrijblijvend informeren wij u naar de mogelijkheden op dit gebied.